Een luisterend oor

In de beginperiode van Covid-19 is Jan gestart met wandelen via de Ommetje-app van de Hersenstichting. Inmiddels is dat bijna 1000 dagen geleden en heeft hij totaal al 1170 ommetjes gelopen. Alleen, samen met zijn vrouw, maar ook wandelt Jan met mensen uit zijn omgeving die wat extra aandacht nodig hebben. Aan het woord is Jan Slok, medewerker bij de Volksbank.

Lees het verhaal

Veel waardering

Aan het woord is Paula Busscher

Lees het verhaal

Niet ingewikkeld

Aan het woord is Nicky Mocking

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Verjaardagsbox

Aan het woord is Sebastiaan Lichtenberg

Lees het verhaal

Probeer het gewoon

Aan het woord is Rachel Bergkamp. “Sinds twee jaar ben ik taalmaatje voor Hekmat (14) en Abdallah (10). Zo’n anderhalf uur per week. De broertjes ontvluchtten met hun ouders de oorlog in Syrië. Taal is natuurlijk essentieel voor iedereen, en al helemaal voor kinderen. Want kinderen staan aan de basis van hun leven. Beide jongens hebben nu al ambitieuze plannen, daar kan ik van genieten. Hekmat wil ingenieur worden en Abdallah voetballer. Of oogarts. Omdat ze thuis uitsluitend Arabisch spreken, hadden ze het Nederlands onvoldoende onder de knie. Voor de rest steunen hun ouders hun kinderen op alle mogelijke fronten. Ze willen gewoon het beste voor hun kinderen. Net zoals ik dat altijd voor mijn kinderen heb gewild. Dat geldt toch voor iedereen?

Lees het verhaal

Podium voor goed doen

Aan het woord is Björn Kummeling

Lees het verhaal

Goed gevoel

Aan het woord is Mickey Senden

Lees het verhaal

Hulpacties Oekraïne

De situatie in Oekraïne was voor medewerkers van de Volksbank aanleiding om direct zelf in actie te komen. Hier lees je een aantal van hun verhalen.

Lees het verhaal

De Eurowijsjuf

Ook al vult zij haar dagen als secretaresse bij BLG Wonen; de kindjes in het dorp kennen haar beter als juf Suzan. Een paar keer per jaar verruilt zij haar bureaustoel voor de schoolbanken om een gastles Eurowijs te geven. Zo leert zij leerlingen op de basisschool meer over geld en hoe je hier verstandig mee omgaat.

Lees het verhaal

Geven is mooier

Aan het woord is Monique Mentjox.

Lees het verhaal

Niet zo moeilijk

Aan het woord is Camiel Tetteroo

Lees het verhaal

Prachtig, zo dankbaar

Aan het woord is Bianca Heidendaal.

Lees het verhaal

(bio)diversiteit is mooi

Aan het woord is Stef Driesen.

Lees het verhaal

1 team, 1 taak

“Volgend jaar weer?” Met die vraag namen de begeleiders van woonzorgcentrum Voorhoeve uit Utrecht afscheid van Roy en zijn collega’s van SC Zakelijk Financieren. Zij staken daar op 28 mei hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet, de landelijke vrijwilligersdag.  

Lees het verhaal

Bijzondere ommetjes

‘Leuk om als team mee te doen aan NLdoet,’ dacht Saskia, persoonlijk adviseur bij het mobiel klantteam van SNS. Aangespoord door haar managers, nam zij het initiatief om collega’s verder te enthousiasmeren om zich in te zetten voor een ander. Niet iedereen was beschikbaar tijdens de twee dagen van NLdoet. Het NLvoorelkaar platform bood echter uitkomst met hulpvragen die je in kunt plannen op een dag dat het jou uitkomt.

Lees het verhaal

Vrijwillige brandweer

Sven, vrijwilliger bij brandweer Zuid Limburg, maakte de overstromingen van dichtbij mee. “Toen de weersvoorspellingen binnenkwamen, kreeg ik de vraag mijn agenda vrij te maken om beschikbaar te zijn voor de brandweer. Met een opgeladen pieper stond ik paraat.

Lees het verhaal